Onze vrijwilligers lachend aan de slag

Onze vrijwilligers lachend aan de slagEen twintigtal vrijwilligers was zaterdag 12 november lachend aan de slag in ons Willem-Alexander Park. Ze hadden zich aangemeld om te helpen met het planten van 2775 tulpenbollen. Bepaald geen kleinigheid.

Recordtemperatuur
Het leek die dag wel zomer met een recordtemperatuur voor de eerste helft van de een na laatste maand van het jaar. Dat had ook een onverwacht nadeel. Dezelfde nijvere vrijwilligershanden hadden nota bene nog geen drie weken eerder al het onkruid gewied, naar zij dachten voor de laatste keer. Nu moesten wederom talrijke ongewenste plantjes worden weggehaald die gestimuleerd door het bijzondere najaarsweer hun kop boven het maaiveld hadden uitgestoken. Alsof het voorjaar was.

Najaar
Ook het najaar liet zich gelden met heel veel dor blad. De vrijwilligers liepen in het mechanische blazersspoor van hovenier Ken Kemerink om de speciale korven hiermee te kunnen vullen. Wat opviel deze zaterdag was het grote enthousiasme waarmee de klus werd geklaard. Allemaal uitgedost in een geel hesje met op de rugzijde de tekst ‘Vrijwilliger Willem-Alexander Park’ was iedereen gelijk. Er werd zo soepel samengewerkt alsof deze ongeveer gelijke mix van mannen en vrouwen niet anders gewend is. Een team waar alle Teteringenaren trots op mogen zijn.

Spotlights
Als erkentelijkheid voor het werk dat zij verrichten, zet deze website een aantal vrijwilligers met een portretje in de spotlights. Tijdens het werk is er een praatje gemaakt met Yvonne, Letitia, Faby, Verena, Kees, Michiel, Vincent en Dré om erachter te komen waarom zij vrijwilliger zijn geworden en zoals vandaag een deel van hun zonnige zaterdag eraan opofferen.

Aantrekkelijk
In de antwoorden zitten een paar rode draden. Blijdschap dat het saaie Willem-Alexander Plein is veranderd in een aantrekkelijk park en daar iets aan willen bijdragen. Wat ook opvalt, is dat een aantal van hen zich vaker inzet voor vrijwilligerswerk, of dat al eerder al heeft gedaan. Dan is er ook nog het argument van het sociale contact en de saamhorigheid. Het is het plan om ook de andere vrijwilligersgezichten met een portretje een keer aan bod te laten komen. Niemand is daartoe verplicht. Ben je geïnteresseerd om ook de handen uit de mouwen te steken in ons Willem-Alexander Park, neem dan contact op.

 

Image