Zingen bij Kerstboom Willem-Alexander Park

Het vergroende Willem-Alexander Plein in Teteringen, eerder dit jaar succesvol omgevormd tot Willem-Alexander Park, krijgt een verlichte kerstboom. Op zaterdag 10 december wordt een acht meter hoog exemplaar geplaatst dat tot 7 januari voor kerstsfeer moet zorgen in het dorp.

Op Kerstavond wordt er bij de met led-lampjes verlichte boom gezongen, tussen de jeugd-mis van zeven uur en de dienst van half tien. Om warm te blijven is er chocomel en gl├╝hwein.

Het initiatief om het Kerstfeest in Teteringen sfeervoller te maken, komt van Rob van Oosterhout, Vera en Hans van der Vorst en Yvonne en Willem Raaijmakers.

Bij de herinrichting van plein naar park is al rekening gehouden met het plaatsen van een kerstboom. Dat gebeurt in een speciale kolk in het gras naast de parkeervakken in het midden van het park. Met carnaval komt daar de sik te staan.
Afhankelijk van het enthousiasme voor het initiatief wordt er al voorzichtig gedacht om volgend jaar meer te doen, zoals een kerstmarkt en/of een kerststal.

Voor het feest van dit jaar heeft het Dorpsplatform subsidie verleend. De eerdergenoemde initiatiefnemers en de Stichting Willem-Alexander Park laten zich ook niet onbetuigd. Eerder was het altijd de gemeente Breda die zorgde voor een kerstboom op het Willem-Alexander Plein.

Image