Uitkomsten enquête en programma van eisen

Van Plein naar Park

De inwoners van Teteringen hebben massaal en met enthousiasme gehoor gegeven aan de vraag om de enquête in te vullen. Meer dan 1.150 inwoners van Teteringen vulden de enquête in oktober 2019 in. Dat is meer dan 15% van alle inwoners. De klankbordgroep is erg blij de inwoners van Teteringen in grote getale hebben gereageerd. Dit betekent dat de uitkomsten een heel goed beeld geven van wat zij eigenlijk willen.

Uit de enquêtes blijkt; het Willem-Alexanderplein is toe aan een opknapbeurt. Het huidige open en stenige plein moet een plek worden met een groene uitstraling en een aantrekkelijk verblijfsklimaat. Een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten, waar je je thuis voelt en vooral ook waar je trots op bent. Het Willem-Alexanderplein wordt het Willem-Alexanderpark.

Ben je benieuwd naar de uitkomsten van de enquête? Deze zijn te bekijken via de volgende link (PDF)

Met de uitgangspunten en randvoorwaarden uit het programma van eisen heeft bureau Urban Synergy een schetsontwerp gemaakt. Via de website konden de bewoners van Teteringen reageren op het ontwerp en er zijn ontzettend veel reacties binnengekomen. Met jullie opmerkingen en suggesties gaan we het ontwerp nu aanscherpen en verder uitwerken. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het voorlopig ontwerp. In de zomer zal de werkgroep het voorlopig ontwerp weer aan alle inwoners voorleggen. Je hoort dus binnenkort weer van ons!

Het schetsontwerp is te bekijken via deze link (PDF)